Webfejlesztőknek

Feltöltés

Tipikusan a www@sajatdomain userrel kell csinálni. De csak olyan IP címről enged, amit előtte az ügyfélkapun regisztráltál itt. Az FTP feltöltés menete itt.

Adatbázis elérése

Az adatbázis szerver egy dedikált host, így socket-en nem érhető el. Az adatbázis IP-n érhető el az sql.virt hostnévvel. A PHPMyadmint itt éred el.

Adatbázis mentés

Az adatbázisról minden nap mentés készül, amit FTP-n megtalálsz a sqlbackup könyvtárban. Ebből pongosan 14-et tartunk meg. Mivel a szerverről napi mentés készül, ha korábbi mentést kérsz, azt elő tudom varázsolni. Írj, hívj.

Mentés

A szerverről mentés készül. 3 hétre visszamenőleg minden napról. A régebbi mentések heti és havi szinten vannak meg. Ha szükséges igény szerint vissza tudom állítani.

PHP verzió

Jelnleg PHP 7.2.24-van a következő modulokkal: php-bz2 php-common php-gd php-gmagick php-interbase php-mysql php-net-ftp php-pclzip php-pear php-phar-io-manifest php-phar-io-version php-sqlite3 php-xml php-zip php7.2-bcmath php7.2-bz2 php7.2-cli php7.2-common php7.2-curl php7.2-gd php7.2-imap php7.2-interbase php7.2-intl php7.2-json php7.2-mbstring php7.2-mysql php7.2-opcache php7.2-readline php7.2-soap php7.2-sqlite3 php7.2-xml php7.2-xmlrpc php7.2-zip

PHP Error log

A PHP hibákat a error.sajatdomain file-ban találod szintén FTP-n. Ezekből 7-et tartunk meg.

Levél küldés

“Sajnos” a php mail függvény tiltott. Csak SMTP-n tudsz levelet küldeni. Használd a PHPMailert vagy bármely más SMTP megoldást. WordPress esetében például az Easy WP SMTP plugint. Ezekhez érdemes a no-reply@sajatdomain email címet használni, mely minden domainhez automatikusan elkészül. Fontos: az erre érkező leveleket a szerver automatikusan és véglegesen törli (azért is hívják no-reply-nak;-).